Logo

Vanuit “MeanderLeren”, de opleidingstak van de MeandergroepZuid Limburg worden er met de leerbus op de locaties zelf leeractiviteiten georganiseerd voor en op verzoek van de medewerkers van de zorgteams. In afstemming tussen de zorgteams en de leerexperts worden de leeronderwerpen besproken. Meandergroep wil faciliteren dat medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het eigen leren en er zelf voor moeten kunnen zorgen dat ze steeds over de juiste bekwaamheden beschikken om kwalitatief goede zorg te verlenen.

Het verantwoord kunnen toepassen en opvolgen van risicovolle handelingen hoort daar ook bij. Met de leerbus denkt het zorgteam na over haar eigen leerbehoefte en bewaakt het zelf de planning en opvolging van haar risicovolle handelingen.  De afdeling “MeanderLeren” ondersteunt door de eigen kracht van de medewerkers en de teams te stimuleren zodat ze deze verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling kunnen oppakken. Dit gebeurt niet enkel via de leerbus en de leerexpert, maar ook door het aanbieden van een digitale portfolio voor iedere medewerker en de toegang tot een online leermanagementsysteem.

 

Trefwoorden:  


Focus: 

Formuleren van leervragen uit beroepspraktijk

Achtergrond informatie: 

Powerpoint :

Meandergroep werkplekleren

Meandergroep leerbus  

MeanderGroep Zuid Limburg : on tour met de leerbus

Interessante Links:   

 

Contactpersoon:  

Jose Blezer

Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© EvolvaGroup Webdesign: Inconel B.V.