De Meander Leerbus

In gesprek met Tim Meertens, Manager HR-Services, MeanderGroep Zuid Limburg

Vanuit “MeanderLeren”, de opleidingstak van de Meandergroep worden er met de leerbus op de locaties zelf leeractiviteiten georganiseerd voor en op verzoek van de medewerkers van de zorgteams. In afstemming tussen de zorgteams en de leerexperts worden de leeronderwerpen besproken. De leerbus is een initiatief van de afdeling MeanderLeren en is er gekomen door goed te luisteren naar de medewerkers en om out of the box te durven te denken. Overigens dit out of the box denken wordt ook gestimuleerd en gewaardeerd door ons bestuur en management. In het verleden moesten de medewerkers van de  Meandergroep voor alle vormen van bij- en nascholing naar het hoofdkantoor komen. Daar was de opleidingsafdeling en het skills lab gehuisvest. Hier gebeurde ook met name de opvolging en controle van het correct uitvoeren van de risicovolle en voorbehouden handelingen. Naar het hoofdkantoor moeten komen was niet erg efficiënt en werd niet gezien als een ideale leeromgeving. Met de leerbus komt de school nu als het ware naar de werkplek toe.

thumb 1De Meandergroep wil een zorgaanbieder zijn die haar  toegevoegde waarde ontleent aan het stimuleren en ondersteunen van de zelfredzaamheid van de bewoners. En dan ben je het aan jezelf verplicht om van zelfredzaamheid en eigen regie op je eigen ontwikkeling ook een basiswaarde te maken voor je medewerkers, aldus Tim Meertens. Met de leerbus denkt het zorgteam na over haar eigen leerbehoefte en bewaakt het zelf de planning en opvolging van haar risicovolle handelingen.

thumb 3Meandergroep wil faciliteren dat medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het eigen leren en er zelf voor moeten kunnen zorgen dat ze steeds over de juiste bekwaamheden beschikken om kwalitatief goede zorg te verlenen. Het verantwoord kunnen toepassen en opvolgen van risicovolle handelingen hoort daar ook bij. De afdeling “MeanderLeren” ondersteunt door de eigen kracht van de medewerkers en de teams te stimuleren zodat ze deze verantwoordelijkheid kunnen oppakken. Dit gebeurt niet enkel via de leerbus en de leerexpert, maar ook door het aanbieden van een digitale portfolio voor iedere medewerker en de toegang tot een online leermanagementsysteem. Terugkoppeling over het vervallen van bekwaamheden, inschrijven voor nieuwe leergangen of het participeren in workshops gebeurt digitaal en vanuit eigen kracht. Tim ziet de leerbus als een opstap via meer regie over het eigen leerproces naar gedeelde verantwoordelijkheid voor de eigen vakbekwaamheid. Gebruikmaken van de leerbus is nog niet overal ingeburgerd en we moeten nog erg actief blijven om de eerste successen vast te houden, stelt Tim. Maar we zijn wel goed op weg om meer te leren van elkaar, met elkaar en op de werkplek.

Als je meer wil weten over de leerbus kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Log in