• "Evolva" en "Coöperatie Verbinden Leiden"

  verbindend leiden

 

Lees meer

 • Nieuwsflits

  Zorg aan Zet wordt vanaf 1 januari kartrekker

  Download de nieuwsflits in PDF Formaat.

  Lees Meer
 • Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  De kern van Evolva, "Evolva werkplekleren 3.0",  is de duurzame samenwerking van zorgorganisaties, opleidingsinstituten en techniek-ondernemers. Iedere dag werken, leren en creëren we samen. De eigen werkplek is onze leeromgeving. Met werkelijke problemen, complexe en minder complexe, uit de dagelijkse arbeidspraktijk. Kennisdelen is de kern van onze verbinding. En dat over de grenzen van de eigen organisatie heen én verbonden met alle Evolva-deelnemers. Het maakt ons veel wendbaarder voor en in de toekomst.

  Wij zijn SGL, Gilde Opleidingen, Zuyd Hogeschool, Zorg aan Zet, Fontys, Meandergroep, Levanto, Radar, SIM Leer Werk

  Lees Meer
 • Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Toen we een jaar of twee geleden met Evolva en werkplekleren begonnen, startten we met een vrij beperkte, algemene definiëring: werkplekleren vindt plaats in reële arbeidssituaties als leeromgeving en de leerobjecten zijn de dagdagelijkse verbeterpotenties uit de praktijk. De opdracht die Hans kreeg van de stuurgroep: is dit een proven concept? Oftewel: is werkplekleren een model, een gedachtengoed dat daadwerkelijk bruikbaarheidswaarde heeft en dat zich in de praktijk gaat bewijzen? De hele korte samenvatting is: “Ja.” De iets uitgebreidere – met acht aanbevelingen - vind je hieronder.

  Lees Meer
 • Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden is er voor iedereen die zoekt naar nieuwe aanknopingspunten om de leiderschapsvraagstukken van de steeds knellender wordende arbeidsmarkt aan te pakken. We zijn er voor iedereen die denkt dat het anders kan, mensgericht met vertrouwen in de eigen kracht van mensen. Maar ook slimmer, innovatiever en leuker. En voor al diegenen die kritisch durven toegeven dat ze nog niet weten hoe ermee te beginnen.

  Lees Meer
 • 1

Op 12 september bracht een stevige delegatie van Evolva een leerwerkbezoek aan het Beyond-project bij Medtronic Operations Center te Heerlen, een mooi bedrijf met een uitgesproken visie over samen de gezondheidszorg verbeteren. Zij zien de medewerker als de basis voor het succes van de onderneming en stimuleren een leven lang leren

 Medtronic is een bedrijf met wereldwijd 84.000 werknemers die toepassingen van biomedische technologieën voor onderzoek, ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van instrumenten of apparaten leveren. Hiermee leveren ze elke dag, over de hele wereld, een belangrijke bijdrage aan het menselijk welzijn. Behalve de achtergrond van het Beyondproject en het werkplekleren bij Medtronic kregen we ruimschoots de gelegenheid om diverse werkplekken te bezoeken en met elkaar in gesprek te gaan. Beyond wordt inmiddels gezien als een best practice van onderwijsinnovatie waarbij een collectief van bedrijven in de medische technologie gezamenlijk kartrekker is. Samen met de onderwijsinstellingen weten ze een omslag te bewerkstelligen in het organiseren van het leren en opleiden op de werkplek zelf. Uit de verhalen van de medewerkers herkennen we de duidelijke wisselwerking tussen leiderschap, leren op de werkplek en de bedrijfscultuur. Zo wordt bijvoorbeeld dagelijks tijd ingepland om oplossingen van medewerkers in teamverband te bespreken. Zo wordt de betrokkenheid van medewerkers om telkens samen met elkaar te werken en te leren voor verbetering groter. Beyond zorgt intussen voor het continu aanleveren van goed opgeleide en competente logistieke medewerkers voor de medische technologiesector in Limburg.

 


Evolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplekEvolva Group - Medtronic, Manpower en Leeuwenborgh slaan de handen ineen voor het leren op de werkplek 

Log in